vaga

hraptop

uzd

estetik

Скачать шаблоны для cms Joomla 3 бесплатно.
Зелёные шаблоны джумла.

Консультації всіх спеціалістів для ЗСУ та ТРО - БЕЗКОШТОВНО!
Обстеження та процедури зі знижками від 10%.

Консультують спеціалісти центру, а також лікарі з профільних лікарень Києва та інших східних міст. Ми допоможемо вам залишатися здоровими та активними. Разом до перемоги!

У нас діє центр психологічної підтримки для усіх мешканців області. Допомога надається безкоштовно.

Що таке депресія?

Найважливіше пам’ятати що депресія це передусім захворювання. В стані депресії у людини на довгий час знижується настрій. Те що раніше приносило задоволення та було цікавим,перестає бути таким. Проявляється фізична слабкість,часто порушується сон та пропадає апетит,знижується вага. Виникає ідея самозвинувачення, майбутнє сприймається похмурим, знижується самооцінка та впевненість в собі. Для постановки діагнозу такий стан повинен тривати не менше двох тижнів. При хронічному перебігу періоди депресії можуть тривати по 6 місяців та довше. Депресія часто поєднується з тривогою - це так звана тривожна депресія. Іноді людина абсолютно не відчуває депресивного настрою, а замість того скаржиться на тілесні симптоми – болі в серці,мігрені,захворювання шкіри і шлунково – кишкового тракту. Це відбувається коли людина не вміє реагувати на ситуацію за допомогою своїх емоцій.(Психосоматика)

В чому причина депресії?

Насправді депресія без причини не буває. Просто в одних випадках причини її очевидні – якесь серйозне життєве потрясіння ( розлучення,втрата близької людини, втрата роботи), а в інших депресія виникає без явної зовнішньої причини. Але і в цьому випадку причини є. Це може бути хронічна втома або хронічні довготривало прогресуючі захворювання.

Як лікувати депресію?

Якщо Ви страждаєте депресією, найперше що ви маєте зробити – це звернутись до лікаря. Нажаль в нашій культурі люди звикли звертатись швидше до екстрасенсів та гадалок , ніж до фахівців – медиків. Тільки лікар може правильно поставити Вам діагноз і вирішити , чи страждаєте Ви депресією.

Лікується депресія за допомогою психотропних препаратів-антидепресантів,які призначає лікар та психотерапії. При тяжкому перебігу депресії лікування антидепресантами необхідне,оскільки в цьому стані нерідкі думки про самогубство та спроби суїциду.

Ви повинні налаштуватись на довготривалий процес лікування ,оскільки тільки повний курс лікування допоможе позбавитись від депресії. Також важливо розуміти,що в лікуванні депресії можуть бути спади і підйоми.

Що буде якщо депресію не лікувати?

Безліч людей що страждають через депресію не звертаються за допомогою, тому що вважають що це соромно, що потрібно впоратись з проблемами самостійно. Це величезна помилка. Чому? По-перше , з депресією не можливо впоратись самостійно і порада «Візьми себе в руки» тут не допоможе.

Звернення за допомогою це не слабкість . Навпаки , потрібно мати не мало мужності, щоб визнати свої проблеми і боротись з ними. Звернення до спеціаліста – це Ваш перший крок на шляху до видужання. По-друге , депресія без лікування приводить до тяжких наслідків:звільнення з роботи . втрати друзів,сімейних проблем(аж до розлучень),більш важкого перебігу різноманітних захворювань, високого ризику алкоголізму та наркоманії, як наслідок можуть бути навіть спроби самогубства.

Чи можна працювати коли лікуєшся від депресії?

Для людини що страждає депресією, помірна активність просто необхідна. Дуже важливо намагатись розважати себе , ходити в магазини, гуляти,зустрічатись з друзями,працювати,навіть якщо це не приносить задоволення. Проте дуже важливо відрегулювати свій робочий графік. Уникайте нереалістичних термінів виконання задач та авралів. Намагайтесь не затримуватись на роботі понаднормово. Не потрібно намагатись впоратись з депресією,завантаживши себе величезною кількістю справ. Це може призвести до швидкої виснаженості та до погіршення Вашого стану. Важливо пам’ятати , що депресія – не час для великих змін та рішень. Дозвольте собі діяти не великими кроками. Якщо Ви проходите лікування від тяжкої депресії та не можете працювати не засмучуйтесь. Хай на певний час Вашою роботою стане Ваше лікування. В будь якому випадку обговорюйте з психотерапевтом питання пов’язані з роботою.

Як прискорити лікування депресії?

Як вже було сказано вище депресія – це захворювання, лікуванням якого займаються спеціалісти. А Ваше завдання – знайти тих ,хто надасть вам кваліфіковану допомогу. Проте Ви повинні пам’ятати що без Ваших зусиль результати лікування будуть набагато гірші або проявляться повільніше.

Отже, що Ви повинні зробити, щоб полегшити лікування депресії :

  •  Дотримуватись режиму дня – звучить банально , проте правильний режим сну і відпочинку дуже важливий для покращення Вашого стану. Намагайтесь лягати спати та вставати зранку в один той самий час .Уникайте самостійного призначення снодійних засобів ( без призначення лікуючого лікаря).Не лягайте спати дуже рано. Якщо Ви все життя лягали спати в час ночі, не пробуйте заснути в 22.00. Намагайтесь не спати вдень довше 20 хвилин , щоб не порушувати нічний сон.
  • Займайтесь повсякденними справами – Чим довше Ви не займаєтесь повсякденними справами , тим менше у Вас впевненості що Ви можете впоратись з життям в цілому. Починайте діяти маленькими кроками , не чекаючи кінця депресії , не відкладаючи до періоду повного одужання.
  • Підтримуйте спілкування – Якщо Ви будете підтримувати стосунки з людьми , процес Вашого одужання піде швидше. Ви відчуєте що не самотні і що Ви зможе знайти того , хто Вас зрозуміє.
  • Уникайте вживання алкоголю, наркотичних та стимулюючих речовин – Алкоголь приносить уявне полегшення , але як наслідок тільки посилює депресію і руйнує Ваше життя. Те ж саме , тільки в більшій степені відноситься до наркотиків . Також важливо обмежити себе в вживанні кофеїну, оскільки надмірна стимуляція нервової системи може викликати посилення депресії.

Один відомий психотерапевт на питання пацієнта « Хто видужує від депресії ?» відповів: « Видужує той , хто лікується».Запам’ятайте цей принцип і Ви зможете повернутись до нормального життя!

лікар – психолог, психотерапевт
Бондарчук Тетяна

Уникальная программа снижения веса от Фаберлик.
Новинки косметики фаберлик на faberllena.ru

Останні запитання

brandschutzhelfer bg
bg brandschutzhelferlehrgang zum brandschutzhelfer brandschutzhelfer...
262 Переглядів
відповідей
Опубліковане в П'ятниця, 05 квітня 2024